Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ


Με μεγάλη επιτυχία για τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χαλκίδας ολοκληρώθηκε ο αγώνας πρόκρισης  για την Εθνική Ομάδα Ιστιοπλοΐας. Ο αθλητής του Ι.Ο.Χ.  Σταυριανόπουλος Δημήτρης τερμάτισε 7ο αγόρι  ανάμεσα στους 94 καλλίτερους αθλητές της Ελλάδας και έχει επιλεγεί να αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει στο τέλος του 2011 στην Νέα Ζηλανδία. Την πρώτη μέρα της διοργάνωσης ο Δημήτρης ήταν 2ος  οι δύσκολες κούρσες που ακολούθησαν όμως τον κατέβασαν θέσεις, το ζητούμενο της συμμετοχής στην εθνική ομάδα επετεύχθη. Το Δ.Σ. εκφράζει τα συγχαρητήρια του και εύχεται καλές θάλασσες και να κρατάει πάντα ψηλά την σημαία του Ι.Ο.Χ.
Ο  Ι.Ο.Χ. είναι ένα σωματείο με 25 χρόνια ζωής και  εδώ και 10 χρόνια αναπτύσσει την παιδική ιστιοπλοΐα με συνεχή παρουσία στο Πανελλήνιο Ιστιοπλοϊκό γίγνεσθαι , είναι δε και το μοναδικό σωματείο στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας  που κάθε χρόνο «μυεί» στα μυστικά της Ιστιοπλοΐας περισσότερους από 60 μαθητές  στην Ανοιχτή θάλασσα με σύγχρονα και ασφαλή σκάφη, καθώς και  20 μικρά παιδιά στο παιδικό τμήμα. Και το μοναδικό που θέλει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να ασχολούνται με τα πανιά και την θάλασσα γενικότερα και αυτό το κάνει πράξη κρατώντας πάντα ανοιχτή την αγκαλιά του σε όποιον θελήσει.
Η Ιστιοπλοΐα είναι ένα αναπτυσσόμενο άθλημα  που δεν σταματάει με το τέλος  της αθλητικής σταδιοδρομίας του κάθε αθλητή, η δυνατότητα που δίνουν τα ιστιοπλοϊκά σκάφη σε όποιον θελήσει να συνεχίσει την ενασχόληση του με την θάλασσα είναι μοναδική, πρακτικά η Ιστιοπλοΐα  μπορεί να ξεκινήσει στα 7 και να σταματήσει στα 107 και βαλε!
Το άλλο ενδιαφέρον που έχει η Ιστιοπλοΐα είναι η ανεξαρτησία που σου προσδίδει , η δυνατότητα να ξεφύγεις από την καθημερινότητα μονάχα με το να λύσεις το σχοινί που σε δένει με το λιμάνι,  γιατί  στο ιστιοπλοϊκό το ταξίδι μετράει.
Η Χαλκίδα είναι ιδανική πόλη για την ανάπτυξη της Ιστιοπλοΐας, το μόνο που χρειάζεται είναι κάποιος να δει τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει η πόλη από την ανάπτυξη της , κάτι που μάλλον το κατάλαβαν οι επικεφαλείς της  πόλης  της Ιτέας (στην οποία δεν λειτουργεί ιστιοπλοϊκός όμιλος), έτσι  θα διοργανώσει για τρίτη συνεχή χρονιά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Οπτιμιστ, που σε πολύ επιεικείς υπολογισμούς αφήνει στην  πόλη 100.000€, ελπίζουμε πως κάποτε θα δείξουμε στους  επισκέπτες και στους εαυτούς  μας πως  Χαλκίδα δεν είναι μόνο «φραπέ και ούζο» στην παραλία.
Αν είσαι  λοιπόν 7 έως 107 χρονών και  θές και συ να συμμετάσχεις σε έναν όμιλο με συνεχή ανοδική πορεία, δεν έχεις παρά να επικοινωνήσεις με τον Ι.Ο.Χαλκίδας  στο 22210-85016 ή στο email: iox@otenet.gr   για να πάρεις πληροφορίες  για τις δραστηριότητες και τις σχολές εκμάθησης που λειτουργούν.